Quantcast
Trivago: Αύξηση 14% σημείωσαν τον Μάρτιο οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Trivago: Αύξηση 14% σημείωσαν τον Μάρτιο οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 14% σημειώθηκαν στις τιμές των ξενοδοχείων της Ελλάδας τον Μάρτιο του 2015, ύστερα από την αύξηση της τουριστικής κίνησης που καταγράφηκε στην χώρα το 2014, σύμφωνα με έρευνα της Trivago Ηotel Price Index (tHPI).

Αναλυτικότερα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις που καταγράφονται σε χώρες της Ευρώπης τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση είναι: στην Ελβετία που  έχουν γίνει 15 % αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων της και ακολουθούν η Ελλάδα και η Ισπανία με 14%. 

Ωστόσο μείωση 34% έχει καταγραφεί στις τιμές των ξενοδοχείων της Ρωσίας. 

Ενώ αυξητικές τάσεις(9%) έχουν παρατηρηθεί και στις τιμές των ξενοδοχείων της Αυστρίας, του Βελγίου και της Πορτογαλίας, τον Μάρτιο 2015. 

Μεταξύ άλλων 10% αύξηση σημειώθηκε και  στις τιμές των ξενοδοχείων της Τσεχίας τον Μάρτιο 2015 , σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα 2014. 

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι όσον αφορά την Ελλάδα, μειωτικές τάσεις (20%) παρατηρήθηκαν στις τιμές των ξενοδοχείων της Καστοριάς τον Μάρτιο 2015, μεγάλες μειώσεις υπήρξαν τόσο στην Καβάλα (-13%) όσο και στην Πάτρα (-10 %).

Από τους ελληνικούς προορισμούς δεν έλειπαν και οι αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων  της Μονεμβασιάς, όπου η ετήσια μεταβολή της άγγιξε το 15 % και  η μηνιαία  μεταβολή  της το 21%.

Και τέλος ακολουθούν  η Ξάνθη και  Λάρισα όπου οι τιμές των ξενοδοχείων τους μειώθηκαν  19%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.