Quantcast
Trivago: Αύξηση σημειώνουν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

Trivago: Αύξηση σημειώνουν οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Τις μεταβολές στις ξενοδοχειακές τιμές για τους ελληνικούς προορισμούς για το Σεπτέμβριο, δημοσίευσε πρόσφατα Trivago.

Ειδικότερα, η Αθήνα παρόλο που παρουσιάζει αύξηση 12% στη μέση ξενοδοχειακή τιμή της σε μηνιαία βάση και 18% αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε ετήσια βάση, εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις οικονομικότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η μέση ξενοδοχειακή τιμή της Αθήνας διαμορφώνεται στα 127 ευρώ ανά διανυκτέρευση. 

Από την άλλη μεριά ο Σεπτέμβριος αποτελεί μια καλή χρονική επιλογή για διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς, αφού ο καιρός παραμένει καλός και οι τιμές των καταλυμάτων είναι αρκετά οικονομικότερες. Πιο συγκεκριμένα:

Μείωση 40% καταγράφει η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη Σαντορίνη δηλαδή διαμορφώνεται στα 248 ευρώ  αυτόν τον μήνα σε σχέση με τον Αύγουστο 2015.

Στη Μύκονο, η αντίστοιχη πτώση αγγίζει το 55 % αυτόν τον μήνα σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβρη.

Αρκετά υψηλότερες είναι οι μειώσεις στις τιμές που καταγράφονται στα ξενοδοχεία των Ιονίων νησιών και στον Αργοσαρωνικό.

Η ‘Υδρα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό μείωσης στις τιμές κατά 54% ενώ πτώση 45% χαμηλότερες σημειώνουν και οι τιμές των ξενοδοχείων της Πάργας.
Στην Κρήτη οι μειώσεις των τιμών για τον Σεπτέμβριο είναι μικρότερες καθώς στο Ηράκλειο η μείωση στις τιμές των ξενοδοχείων κυμαίνεται σε μόλις 2% ενώ στα Χανιά το αντίστοιχο ποσοστό πτώσης των τιμών ανέρχεται σε 17%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.