Quantcast
Τζιτζικώστας: Επενδύουμε στην αναβάθμιση των σχέσεων με την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης - enikonomia.gr
share

Τζιτζικώστας: Επενδύουμε στην αναβάθμιση των σχέσεων με την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης

δημοσιεύτηκε:

Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας παρουσιάστηκε στις αίθουσες της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη ο περιβαλλοντικός και ιστορικός πλούτος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι ιταλικών τουριστικών επιχειρήσεων και σειρά ιταλών δημοσιογράφων.

«Επενδύουμε πολλά στην αναβάθμιση των σχέσεων της Κεντρικής Μακεδονίας με την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Θέλουμε να παρουσιάσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας στους Ιταλούς τουρίστες, να τους εξηγήσουμε ότι μπορούμε αναμφίβολα να υποστηρίξουμε τουρισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο, και όχι μόνο με αναφορά στο παραδοσιακό μοντέλο “ήλιος και θάλασσα”, για το οποίο είναι γνωστή, κυρίως, η Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Σταθήκαμε ιδιαίτερα στην πορεία και στην ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη. Μέσα από τις εκδηλώσεις μας αυτές, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ευελπιστούμε να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας και να αυξηθεί, φυσικά, η ροή των εισερχόμενων τουριστών στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη παρουσιάστηκε και ειδικό τεύχος του ιταλικού περιοδικού Archeo, αφιερωμένο στον Αριστοτέλη. Επίσης, σε λίγες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί ο Ιταλός μαθητής κλασικού λυκείου, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής διαγωνισμού αφιερωμένου στον Αριστοτέλη, με ειδική τελετή στο λύκειο Βισκόντι της ιταλικής πρωτεύουσας. Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής πρόκειται να φιλοξενήσει τον Ιταλό μαθητή, «ο οποίος, με τον τρόπο αυτό, θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά όλα αυτά που διδάχθηκε στο σχολείο σχετικά με τη μυθολογία και την ιστορία μας, ξεκινώντας από τις μορφές του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου» σημείωσε π περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.