Quantcast
UNWTO: Πάνω από 1,1 δισ. τουρίστες το 2014! - enikonomia.gr
share

UNWTO: Πάνω από 1,1 δισ. τουρίστες το 2014!

δημοσιεύτηκε:

Νέο ρεκόρ αναμένεται να καταρρίψει ο διεθνής τουρισμός μέχρι το τέλος του 2014, με περισσότερους από 1,1 δισ. διεθνείς τουρίστες που ταξιδεύουν στον κόσμο σε ένα μόνο χρόνο.

Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2014, ο αριθμός των διεθνών τουριστών αυξήθηκε κατά 5%, σύμφωνα με τo τελευταίo Βαρόμετρο του UNWTO Παγκόσμιου Τουρισμού, που υψώνεται πάνω από τις προσδοκίες.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 ο όγκος των διεθνών τουριστών (που διανυκτέρευσαν) ανήλθε σε 978 εκατομμύρια, δηλαδή 45 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013.

Με μια αύξηση της τάξης του 4,7%, ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται  πάνω από τη μακροπρόθεσμη τάση προβλεπόμενη από τον UNWTO για την περίοδο 2010-2020 (+ 3,8%), και έχει οριστεί το τέλος του έτους σε πάνω από 1,1 δισ.

Κατά ηπείρους, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Αμερική (+ 8%), ακολουθούν η Ασία και ο Ειρηνικός (+ 5%) η Ευρώπη (+ 4%).

Ειδικότερα, η Βόρεια Αμερική (+ 9%) και η Νότια Ασία (+ 8%) σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο,ενώ ακολούθησαν η Νότια και Μεσογειακή Ευρώπη, η Βόρειο-Ανατολική Ασία και η κκ,μΒόρεια Ευρώπη (όλες + 7%).

 

Αξιοσημείωτα αποτελέσματα

«Εν όψει αυτής της τάσης, ο διεθνής τουρισμός έχει οριστεί να τελειώσει το 2014 με αριθμούς ρεκόρ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai.

«Αυτά είναι αξιοσημείωτα αποτελέσματα δεδομένου ότι διαφορετικά μέρη του κόσμου εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές γεωπολιτικές προκλήσεις και προκλήσεις στην υγεία, ενώ η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη παραμένει μάλλον εύθραυστη και άνιση», πρόσθεσε.

«Το σημαντικότερο είναι ότι βλέπουμε μια αυξανόμενη πολιτική δέσμευση για τον τομέα του τουρισμού σε πολλές χώρες», τόνισε.

 

Αύξηση 4% για την Ευρώπη
Η Ευρώπη, η πιο επισκεπτόμενη περιοχή στον κόσμο, παρουσίασε αύξηση 4% στις διεθνείς αφίξεις τουριστών μέχρι τον Οκτώβριο, με ισχυρά αποτελέσματα στη Βόρεια Ευρώπη και στη Νότια Μεσόγειο Ευρώπη (και οι δύο + 7%), όπου καθιερωμένοι προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Μάλτα παρουσίασαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο διεθνής τουρισμός αυξήθηκε με πιο μέτριο ρυθμό στη Δυτική Ευρώπη (+ 2%) και ήταν στάσιμη στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (0%), σε πλήρη αντίθεση με τα τρία τελευταία χρόνια, κατά την οποία οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 8% ετησίως .

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.