Quantcast
βιβλίο Γκίνες: Αυτό είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο ηλικίας 1.300 ετών - enikonomia.gr
share

βιβλίο Γκίνες: Αυτό είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο ηλικίας 1.300 ετών

δημοσιεύτηκε:

Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί για περισσότερα από 1.300 έτη  εντάχθηκε στο βιβλίο Γκίνες «ως το παλαιότερο στον πλανήτη».

Πρόκειται για το ξενοδοχείο της Ιαπωνίας, Hoshi Ryokan το οποίο βρίσκεται στην πόλη Κομάτσου και ξεκίνησε να λειτουργεί το 718, ενώ τους επόμενους αιώνες έχει εξελιχθεί. Το Hoshi Ryokan διαθέτει 100 δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως 450 επισκέπτες.

Στο ξενοδοχείο μπορούν να μείνουν επισκέπτες από κάθε μέρος της γης. Το στυλ διακόσμησης των εσωτερικών του χώρων του Hoshi Ryokan  απαρτίζεται από  μοντέρνα  στοιχεία σε συνδυασμό  με παραδοσιακά στοιχεία.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η υποδοχή των επισκεπτών γίνεται με παραδοσιακή ιαπωνική τελετή.  Κάθε δωμάτιο του Ryokan έχει ποιητική ονομασία, καθώς ένα εξ αυτών βρίσκεται μέσα στον κήπο.

Η υποδοχή του επισκέπτη περιλαμβάνει την προσφορά του κιμονό Yukata, που σηματοδοτεί την είσοδό του σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης. Το ξενοδοχείο εκπληρώνει τις επιθυμίες των επισκεπτών του στο πλαίσιο της παραδοσιακής και ιστορικής ιαπωνικής φιλοξενίας, που θέτει στο επίκεντρο την απόλυτη ευτυχία. Ως επιλογές χαλάρωσης, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους παραδοσιακούς ιαπωνικούς κήπους του με εξωτικά φυτά ή να φορέσουν το “yukata”, ένα βαμβακερό κιμονό, μετά τη χρήση των λουτρών, τα οποία είναι το highlight του ξενοδοχείου.

 Ακόμη το ξενοδοχείο περιλαμβάνει και σπα και εστιατόριο το οποία προσφέρει μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών πιάτων στους επισκέπτες. Το κόστος διαμονής ανέρχεται σε 580 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού και του γεύματος ενώ οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής συχνά δεν ικανοποιούνται αφού το ξενοδοχείο είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.