Quantcast
Βρετανία: Στην πράσινη λίστα η Ελλάδα στο τέλος του μήνα; - Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Στην πράσινη λίστα η Ελλάδα στο τέλος του μήνα; – Αύριο η κρίσιμη σύσκεψη

δημοσιεύτηκε:

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα απολαύσουν διακοπές χωρίς καραντίνα από τις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με την DailyMail. Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι αρκετοί υπουργοί πιέζουν τον Μπόρις Τζόνσον να εγκρίνει ένα “μεγάλο” άνοιγμα και να χαλαρώσει τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια.

Αν η πρόταση των υπουργών περάσει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τότε αναμένεται να απελευθερωθούν τα ταξίδια σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και ΗΠΑ.
Και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν την καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι ταξιδεύουν μαζί με τους γονείς τους.
Η DailyMail επίσης αποκαλύπτει ότι οι επιστήμονες έχουν δώσει την έγκρισή τους, ώστε να μπουν στην “πράσινη λίστα” οι Βαλεαρίδες Νήσοι της Ισπανίας. Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα για τους ταξιδιώτες εκεί, μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα. Η συζήτηση του Μπόρις Τζόνσον με τους υπουργούς θα λάβει χώρα αύριο.

Μέλος της κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι εμβολιασμοί έχουν αποτέλεσμα. “Ο σύνδεσμος μεταξύ των κρουσμάτων και των θανάτων έχει “σπάσει”. Ξέρουμε ότι οι διπλές δόσεις εμβολίων θα προστατέψουν τους πολίτες, οπότε γιατί να καθυστερήσουν με την άρση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια; Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνουν πλέον, κάθε ημέρα μετράει” σημείωσε.

Η προγραμματισμένη σύσκεψη για την αξιολόγηση των μέτρων για τους διεθνείς προορισμούς αναμένεται να ακολουθηθεί από ακόμη μία σύσκεψη τη Δευτέρα. Οι υπουργοί θα δώσουν έγκριση για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι (με τις δύο δόσεις) να ταξιδέψουν στις χώρες της “πράσινης” λίστας, χωρίς καραντίνα. Η Downing Street επιθυμεί αυτό να γίνει τον Αύγουστο, αλλά η πίεση αυξάνεται.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.