Quantcast
Welt: Γιατί η ζήτηση για διακοπές στη Ρόδο είναι μεγάλη - enikonomia.gr
share

Welt: Γιατί η ζήτηση για διακοπές στη Ρόδο είναι μεγάλη

δημοσιεύτηκε:

Στον τουρισμό της Ρόδου αλλά και στις πυρκαγιές που καταγράφηκαν πρόσφατα στο νησί αναφέρεται η  Welt. Όπως αναφέρει η Welt, οι πυρκαγιές στις τουριστικές περιοχές της Ρόδου έχουν σβήσει πλέον,  ωστόσο εξακολουθούν να προκαλούν αβεβαιότητα σε ορισμένους παραθεριστές. Πάντως «γύρω από την πόλη της Ρόδου και στις παρακείμενες παραθεριστικές περιοχές του νησιού δεν υπάρχει κανένα σημάδι από τις πυρκαγιές και οι τουριστικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου, είναι άθικτες. Όλα τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά και λειτουργούν κανονικά», αναφέρει η Welt, σύμφωνα με το  Deutsche Welle.

«Το τοπίο παρουσιάζεται όπως ακριβώς ήταν πριν από τη φωτιά, ενώ […] μεγάλες αντιπυρικές ζώνες προστάτευσαν πολλές περιοχές και ξενοδοχεία. Μονάχα σε λίγες περιπτώσεις έφτασαν οι φλόγες στην παραλία […] Ήδη 1 εβδομάδα μετά την κατάσβεση, η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων που επλήγησαν υποδέχονται και πάλι τους επισκέπτες. Μόνο 14 ξενοδοχεία κατέγραψαν ζημιές στις εξωτερικές εγκαταστάσεις τους και τρία εξ αυτών παραμένουν κλειστά. Όμως και αυτά σχεδιάζουν να επαναλειτουργήσουν κατά το τέλος Αυγούστου» προστίθεται στο δημοσίευμα  σύμφωνα με το  Deutsche Welle.

Η δήλωση της TUI

Ο επικεφαλής του ταξιδιωτικού πρακτορείου TUI, Στέφαν Μπάουμερτ, δηλώνει πως « η κατάσταση των κρατήσεων για τη Ρόδο είναι φανταστική παρόλο που είναι δύσκολο  να το πιστέψει κανείς εάν λάβει υπόψιν τις τρομερές εικόνες πυρκαγιών .Τα αεροπλάνα έχουν ήδη επιστρέψει στο 95% της χωρητικότητας και όποιος θέλει να πάει στη Ρόδο αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να βιαστεί. Φυσικά, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τα γερμανικά πρακτορεία παρέχουν προσφορές σε χαμηλές τιμές».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.