Quantcast
Χαλκιδική: Στόχος η προσέλκυση 100.000 τουριστών από την Γαλλία την επόμενη 5ετία - enikonomia.gr
share

Χαλκιδική: Στόχος η προσέλκυση 100.000 τουριστών από την Γαλλία την επόμενη 5ετία

δημοσιεύτηκε:

Να προσέλθουν 100.000 Γάλλοι τουρίστες στη Χαλκιδική κατά την επόμενη 5ετία προκειμένου να επιμηκυνθεί περαιτέρω η τουριστική περίοδος της περιοχής είναι ο στόχος του Τουριστικού Οργανισμού του νησιού, επισήμανε  πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΤΟΧ και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Παράλληλα, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με ιδιώτες και φορείς της περιοχής πραγματοποίησε από τις 10 έως 13 Οκτωβρίου το ετήσιο συνέδριο «Meeting του Association of Travel and Tourism Journalists of France 2015».

Στο συνέδριο αυτό παρευρέθηκαν 75 Γάλλοι δημοσιογράφοι (AJT) που εξειδικεύονται στον τουρισμό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περαιτέρω τη  Χαλκιδική ως τουριστικό προορισμό.

Ακόμη οι Γάλλοι τουρίστες στην συνάντηση αυτή είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά εδέσματα, κρασί από οινοποιεία της Χαλκιδικής αλλά και να γνωρίσουν περισσότερα αξιοθέατα του νησιού.

 Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΤΟΧ και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος ανέφερε ότι: «Ο στόχος είναι εφικτός αν αναλογιστούμε την κατακόρυφη άνοδο των Γάλλων τουριστών (το 2014 καταγράφηκαν 4.000 αφίξεις Γάλλοι τουριστών στη Χαλκιδική  και το 2015 12.000 αφίξεις Γάλλων τουριστών) στη Χαλκιδική, καθώς και τη γεωπολιτική κατάσταση των χωρών που αποτελούσαν παραδοσιακούς προορισμούς των Γάλλων (βλ. Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία κα).

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι  η πρώτη φορά  διοργανώνεται ένα τόσο σημαντικό ταξίδι εξοικείωσης στη Χαλκιδική με στόχο τη προσέλκυση  Γάλλων τουριστών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.