Quantcast
Χανιά: Περισσότερες από 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2016 - enikonomia.gr
share

Χανιά: Περισσότερες από 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2016

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερες από 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο λιμάνι Χανίων από αρχές Απριλίου έως τέλη Νοεμβρίου 2016, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου αναφέρει ότι: « 61 αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο λιμάνι της Σούδας και 7 αφίξεις θα γίνουν στο ενετικό λιμάνι Χανίων».

«Μάλιστα η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου θα πραγματοποιηθεί στις 1η Απριλίου 2016 στο λιμάνι των Χανιών, ωστόσο το «κύμα» των αφίξεων θα είναι από τις 24 του ίδιου μήνα. Οι περισσότερες αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας (δηλαδή 17) αναμένονται να γίνουν τον Μάιο, ενώ τον  Ιούνιο 2016 θα πραγματοποιηθούν 13 αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας και τον Οκτώβριο 2016  θα γίνουν 11 αφίξεις πλοίων κρουαζιέρας στο λιμάνι των Χανιών», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

 Πάντως στην ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων αναφέρεται ότι: «Αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της Σούδας το 2016, όπως αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι φορείς της κρουαζιέρας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2015 στα Χανιά είχαν καταγραφεί συνολικά  67 προσεγγίσεις πλοίων κρουαζιέρας στο λιμάνι της πόλης, ενώ 105 χιλιάδες ήταν ο συνολικός αριθμός των αφίξεων των επιβατών  που σημειώθηκαν στο λιμάνι το περασμένο έτος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.