Quantcast
Χρηματικό έπαθλο στους νικητές του διαγωνισμού «Apps4Thessaloniki -Tourism Edition 2015-2016» - enikonomia.gr
share

Χρηματικό έπαθλο στους νικητές του διαγωνισμού «Apps4Thessaloniki -Tourism Edition 2015-2016»

δημοσιεύτηκε:

Χρηματικό έπαθλο θα λάβουν οι τρεις νικητές του διαγωνισμού για καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα του τουρισμού και έξυπνες ιδέες «Apps4Thessaloniki – Tourism Edition 2015-2016» που πραγματοποιείται από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 17 Ιανουαρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ψηφιακού σχεδιασμού του  της συμπρωτεύουσας, Μπάμπη Τσιτλακίδη.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού υλοποιείται σε συνεργασία των Τμημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τουρισμού και Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης με το Ελληνικό Παράρτημα του διεθνούς ιδρύματος Open Knowledge Foundation και την Ερευνητική Μονάδα URENIO του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για την προώθηση της Ανοικτής και Συμμετοχικής Διακυβέρνησης.

 Πιο συγκεκριμένα, οι νικητές του διαγωνισμού θα τιμηθούν με τα παρακάτω βραβεία:

Το πρώτο αφορά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και τη συμμετοχή  του νικητή στο «Mayor’s Digital travel awards, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2015 στο Τελ Αβίβ (καλύπτονται τα εισιτήρια και η διαμονή του νικητή). Εδώ ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εφαρμογή του και να έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες από διάφορες χώρες. Το δεύτερο βραβείο είναι 2.000 ευρώ και το τρίτο  βραβείο 1.000 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας είπε στο ΑΠΕ ότι: «Κανείς δεν μπορεί να χορτάσει με κοινωνική αλληλεγγύη. Δεν μπορούμε να ζούμε βασιζόμενοι στη συμπόνοια. Χρειαζόμαστε δουλειές και νέους που θα αναπτύξουν επιχειρηματική δράση».

«Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα στους νέους για να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Διοργανώθηκε και φέτος ένας διαγωνισμός κατά τον οποίο καλούνται όσοι προγραμματιστές ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές για το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα που μπορούν να αξιοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού», συμπλήρωσε.

 Παράλληλα μπορούν και οι πολίτες να καταθέσουν τις ιδέες που έχουν στον τομέα αυτό, από τις οποίες όσες ξεχωρίσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, φυσικά από τους εμπνευστές τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.