Quantcast
Χρηματοκιβώτια απαιτούν οι τουρίστες από τα ελληνικά ξενοδοχεία - enikonomia.gr
share

Χρηματοκιβώτια απαιτούν οι τουρίστες από τα ελληνικά ξενοδοχεία

δημοσιεύτηκε:

Να προστατεύσουν τα χρήματά τους σε χρηματοκιβώτια απαιτούν οι ξένοι τουρίστες από τους ‘Ελληνες ξενοδόχους σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπεύθυνος της αλυσίδας ξενοδοχείων «KD» με έξι μονάδες στη Σαντορίνη κ. Κώστας Δημητροκάλης στο Bloomberg:

«Οι τουρίστες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς επιδιώκοντας να έχουν μετρητά σε περίπτωση που χρεοκοπήσει η Ελλάδα».

Ο ίδιος ωστόσο τονίζει πως τους καθησυχάζει αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταγραφούν ακυρώσεις.

Ωστόσο ο κ. Δημητροκάλης αναφέρει ότι: «Τα ξενοδοχεία μας μπορεί να είναι γεμάτα προς το παρόν, όμως οι μελλοντικές προκρατήσεις των τουριστών για την Ελλάδα είναι περιορισμένες  λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας της χώρας».

Παράλληλα στέλεχος από τον κορυφαίο Tour Operator TUI ανέφερε πως: «Ελάχιστοι πελάτες ρώτησαν σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε στις διακοπές τους η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

Αντίθετα από την Thomas Cook στέλεχος ανέφερε ότι: «Βλέπει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια στην Ελλάδα».

Πάντως και οι δύο εταιρείες συμφωνούν πως τα ταξίδια δεν θα επηρεαστούν εξαιτίας πιθανού Grexit ή χρεοκοπίας της Ελλάδας επειδή πωλούν οργανωμένα πακέτα διακοπών στους πελάτες τους.
Από την άλλη μεριά εκπρόσωπος της Travelex τόνισε ότι: «Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς την Ελλάδα  θα πρέπει να είναι να  ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις της χώρας αλλά και να  φέρνουν μαζί τους αρκετά μετρητά  τα οποία μπορούν να διαρκέσουν  3-4 ημέρες σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.