Quantcast
Υποψήφιο το Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης στα «European Museum of the Year Award 2016» - enikonomia.gr
share

Υποψήφιο το Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης στα «European Museum of the Year Award 2016»

δημοσιεύτηκε:

Tην υποψηφιότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας (του οικισμού της Αλέας του δήμου Τρίπολης) στον διεθνή διαγωνισμό για την ανακήρυξη του «Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016» ανακοίνωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του ελληνικού κράτους το οποίο αναβαθμίστηκε, κτιριακά και εκθεσιακά, τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, είναι το μοναδικό ελληνικό δημόσιο μουσείο που συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό.

Ο θεσμός του «European Museum of the Year Award» (EMYA) διοργανώνεται από τον οργανισμό «European Museum Forum» (EMF) και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτός ο διαγωνισμός γίνεται  με στόχο τη βράβευση, της καλύτερης μουσειακής πρακτικής  στην Ευρώπη και την ενθάρρυνση των καινοτόμων δράσεων των μουσείων σε ετήσια βάση. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Απριλίου 2016 στην Τολόσα  και στο Σαν Σεμπαστιάν Tolosa της Ισπανίας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.