Quantcast
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μέχρι την Πέμπτη οι προτάσεις των ακτοπλόων για τις τιμές - enikonomia.gr
share

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μέχρι την Πέμπτη οι προτάσεις των ακτοπλόων για τις τιμές

δημοσιεύτηκε:

Εποικοδομητική ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση που είχαν κυβερνητικά στελέχη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, με θέμα τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί.

Τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας. Από κυβερνητικής πλευράς, ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Στελέχη του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι υπάρχει περιθώριο μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακόμα και κατά 30%.

Επί της αρχής, οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα, και συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη, με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.