Quantcast
Καιρός: Με χιόνια το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Καιρός: Με χιόνια το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνι, σύμφωνα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα,  για την χιονοκάλυψη στη χώρα μας, στις 26 Ιανουαρίου 2023, όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κι ενώ ο καιρός έχει γίνει πλέον χειμωνιάτικος.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό χιονοκάλυψης πλησίασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022 για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, όπως επισημαίνεται.

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται αριστερά η κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα και δεξιά παρουσιάζονται η χρονοσειρά των δορυφορικών καταγραφών τον φετινό χειμώνα (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) και οι αντίστοιχες μέσες ημερήσιες τιμές (λευκή γραμμή) που υπολογίστηκαν από τα δεδομένα της περιόδου 2004-2022.

Τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα δείχνουν ότι η χιονοκάλυψη θα διατηρηθεί στα ίδια ή και λίγο ακόμη υψηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα ευνοήσει τις τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

χιόνια - χάρτης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.