Quantcast
Σήμερα η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για το 2023 - Εκδίδει 10ετές ομόλογο - enikonomia.gr
share

Σήμερα η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για το 2023 – Εκδίδει 10ετές ομόλογο

δημοσιεύτηκε:

Στις αγορές με την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναμένεται να βγει σήμερα η Ελλάδα με στόχο να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ με 3 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται δε πως η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές με 10 ετές ομόλογο τον Ιούλιο του 2022 με την επανέκδοση σταθερού επιτοκίου 1,75% ύψους 500 εκατ. ευρώ με απόδοση  3,667%.

Πάντως η στρατηγική του ελληνικού δημοσίου είναι να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της δανειακής στρατηγικής του πρώτου τετραμήνου του 2023 λόγω διεθνών συγκυριών ρευστότητας στις διεθνείς αγορές αλλά και λόγω της πρόθεσης να αποφευχθούν έξοδοι κοντά στις εκλογές.

Το βιβλίο προσφορών

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών με εντολή του ΟΔΔΗΧ στις τράπεζες Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan και Societe Generale να “τρέξουν” την έκδοση του ομολόγου με ωρίμανση στις 15 Ιουνίου του 2033. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΔΔΗΧ θα εκδώσει χρέος ύψους 7 δισ. ευρώ και προσβλέπει σε έσοδα 4,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, 2 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και ανάλωση 2,2 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» ρευστότητας. Επίσης σημειώνεται πως στον σχεδιασμό του ΟΔΔΗΧ είναι ο δανεισμός του 2023 να κυμανθεί στα 7 δισ. ευρώ.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.