Quantcast
Συντάξεις Απριλίου και επίδομα προσωπικής διαφοράς: Οι ημερομηνίες κλειδιά για τις πληρωμές και οι διπλά κερδισμένοι - enikonomia.gr
share

Συντάξεις Απριλίου και επίδομα προσωπικής διαφοράς: Οι ημερομηνίες κλειδιά για τις πληρωμές και οι διπλά κερδισμένοι

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται μπαράζ πληρωμών καθώς το επόμενο διάστημα θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου και το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους δικαιούχους. Αναλυτικά:

Ο συντάξεις  Απριλίου

  • Την Tρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα λάβουν τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις οι ασφαλισμένοι των ΟΑΕΕ, των ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.
  • Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα δοθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις στους ασφαλισμένους των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ  (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.
  • Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις στους ασφαλισμένους των  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο των οποίων ο ΑΜΚΑ  λήγει σε 0,2,4,6,8.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς

Στις 31 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε 1.112.000 συνταξιούχους. Το επίδομα αυτό αφορά αυτούς που δεν είχαν δει αύξηση το προηγούμενο δίμηνο, όπως επεσήμανε πρόσφατα ο εκπρόσωπος Τύπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος.  Υπενθυμίζεται πως τα ποσά του επιδόματος διαμορφώνονται ανάλογα με τις συντάξεις που λαμβάνουν οι δικαιούχοι αλλά και από το εάν το προηγούμενο δίμηνο είδαν κάποιου είδους αύξηση από αυτές που δόθηκαν.

Επίσης  ο κ.Τσάπαλος είχε πει πως η πλειοψηφία των συνταξιούχων θα πάρει επίδομα 300 ευρώ και όχι 200 ευρώ ή 250 ευρώ.« Περίπου 560 χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν 300 ευρώ στους λογαριασμούς τους και τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα. Δηλαδή δεν πρόκειται ο συνταξιούχος να λάβει τώρα λιγότερα από 300 ευρώ δηλαδή 280 ή 270 ευρώ επειδή παρακρατήσαμε κάποιον φόρο » είχε επισημάνει.

Τέλος είχε ξεκαθαρίσει πως το ποσό του επιδόματος που θα δοθεί στους δικαιούχους είναι « αφορολόγητο, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο. Αυτό σημαίνει πως οι δικαιούχοι του επιδόματος δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε τώρα αλλά ούτε και μελλοντικά όταν κάνουν την φορολογική τους δήλωση . Οπότε είναι ένα ατόφιο ποσό αυτό το οποίο θα λάβουν».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.