Quantcast
«Εκτός λειτουργίας» και το μηχανογραφικό σύστημα στα Τελωνεία για τα ΙΧ! - enikonomia.gr
share

«Εκτός λειτουργίας» και το μηχανογραφικό σύστημα στα Τελωνεία για τα ΙΧ!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Δεν φθάνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι εκτελωνισμοί αυτοκινήτων στη χώρα μας καθώς ένα νέο «αγκάθι» προέκυψε που αφορά στο μηχανογραφικό σύστημα που διαθέτουν τα Τελωνεία και είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr παρά το γεγονός πως ο νέο τρόπος υπολογισμού εκτελωνισμού των αυτοκινήτων έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου ακόμη δεν έχουν περαστεί στο μηχανογραφικό σύστημα των Τελωνείων οι νέοι «κωδικοί» σύμφωνα με τους οποίους θα υπολογίζεται τόσο το Τέλος Ταξινόμησης αλλά και οι αυξομειώσεις του με βάση τις εκπομπές CO2.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν προσπάθησαν να εκτελωνίσουν ένα όχημα που δεν καταβάλλει Τέλος Ταξινόμησης, λόγω ατέλειας, αλλά όπως αποδείχθηκε ούτε σε αυτό ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Παράλληλα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κανονίζουν συνεχείς συσκέψεις για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αλλά σύμφωνα με στελέχη του κλάδου ούτε στα μέσα του μήνα δεν θα είναι εφικτός ο εκτελωνισμός των καινούριων αυτοκινήτων που υπάρχουν οι τιμοκατάλογοι με τις Αξίες Λιανικής προ Φόρων ενώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να ξεκινήσουν και πάλι οι εκτελωνισμοί τους δεν μπορεί να προσδιοριστεί από κανέναν!

Μέχρι ότου λυθούν τα προβλήματα στους εκτελωνισμούς των καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα κρατικά ταμεία θα παραμένουν άδεια παρά το γεγονός πως το οικονομικό επιτελείο αναζητά έσοδα από παντού…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.