Quantcast
Ιδιοκτήτης αλυσίδας Super Μarket «χτύπησε» σε δημοπρασία 103 IX έναντι 585.000 ευρώ! - enikonomia.gr
share

Ιδιοκτήτης αλυσίδας Super Μarket «χτύπησε» σε δημοπρασία 103 IX έναντι 585.000 ευρώ!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Σάλο έχει προκαλέσει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου η έλευση ενός ιδιοκτήτης αλυσίδας Super Μarket σε δημοπρασία κατασχεμένων αυτοκινήτων ο οποίος «χτύπησε» 103 κατασχεμένα αυτοκίνητα με μηδέν χιλιόμετρα!

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr σε δημοπρασία που πραγματοποίησε χθες το ΤΑΙΠΕΔ δημοπρατήθηκαν 103 αυτοκίνητα τα οποία είχαν κατασχεθεί από την ΕΛΜΑ (Mazda) με μηδενικά χιλιόμετρα στα κοντέρ τους.

Αρχικά στο χώρο της δημοπρασίας παρευρίσκονταν έμποροι αυτοκινήτων μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκαν δύο επιχειρηματίες οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο του αυτοκινήτου. Ο ένας είναι γνωστός επενδυτής και ο άλλος ιδιοκτήτης αλυσίδας Super Market.

Η αρχική τιμή της δημοπρασίας είχε οριστεί τις 350.000 ευρώ για τα 103 αυτοκίνητα ωστόσο μέσα σε λίγα λεπτά η τιμή τους είχε ανέβει σε πάνω από 500.000 ευρώ με αποτέλεσμα οι έμποροι που συμμετείχαν στην δημοπρασία να «αποχωρήσουν» αφήνοντας τους δύο επιχειρηματίες να «κονταροχτυπηθούν».

Τελικά «νίκησε» ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Super Market ο οποίος ανέβασε στις 585.000 το τίμημα για τα 103 αυτοκίνητα ενώ ο έτερος επιχειρηματίας σταμάτησε τα «χτυπήματα» στις 580.000 ευρώ!

Τα 103 αυτοκίνητα που προμηθεύτηκε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Super Market προορίζονται για τα στελέχη της εταιρείας του και όχι για μεταπώληση ενώ ο έτερος επιχειρηματίας που «χτυπούσε» επίσης τα ΙΧ τα προόριζε για μεταπώληση.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Super Market θα γλιτώσει πολλά χρήματα από την απόκτηση των εν λόγω αυτοκινήτων καθώς θα σταματήσει να χρονομισθώνει έναν ολόκληρο στόλο αυτοκινήτων και θα τα αντικαταστήσει με καινούρια αυτοκίνητα τα οποία προμηθεύτηκε έναντι 5.679 ευρώ το καθένα!

Ακόμη και στην περίπτωση που μετά από 2 χρόνια αποφασίσει να τα πουλήσει πάλι κερδισμένος θα είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Super Market καθώς η αξία τους τότε θα είναι ανάλογη του κόστους απόκτησης των αυτοκινήτων τονίζουν επίσης τα στελέχη της αγοράς.

Ωστόσο το ανησυχητικό για τον κλάδο είναι πως στις δημοπρασίες αυτοκινήτων εισέρχονται επιχειρηματίες που δεν δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου και έχουν ρευστότητα με αποτέλεσμα να κερδίζουν τους διαγωνισμούς και να μειώνουν περαιτέρω τις επιλογές των εμπόρων για απόκτηση αυτοκινήτων σε χαμηλές τιμές…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.