Quantcast
Η Volkswagen αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων - enikonomia.gr
share

Η Volkswagen αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

δημοσιεύτηκε:

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η VW πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα ενός πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο ανήκει στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Η ονομασία του είναι I.D. και εκφράζει την άποψη της γερμανικής μάρκας για το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο, το οποίο περιορίζει σημαντικά τα δυο βασικά μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η μάρκα ανακοίνωσε στο Παρίσι ότι εξασφαλίζει υψηλή αυτονομία και γρήγορη φόρτιση.

Ειδικότερα, το γερμανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπόσχεται αυτονομία από 400 έως 600 χλμ. Η δυνατότητα κίνησης με μια μόνο φόρτιση των μπαταριών εξαρτάται από τις συνθήκες οδήγησης, το φορτίο και την χρήση συστημάτων και μονάδων που καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε τον τύπο των μπαταριών και την χωρητικότητά τους.

Εξοπλίζεται με ηλεκτρικό μοτέρ νέας γενιάς, το οποίο έχει απόδοση 168 ίππους. Οι επιδόσεις του κατατάσσονται στο ανώτερο επίπεδο της κατηγορίας, αφού η τελική αγγίζει τα 159 χλμ./ώρα και το τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 8΄΄.

Όσον αφορά την φόρτιση των μπαταριών, μπορεί να γίνει μέσω ενός καλωδίου και μιας κοινής πρίζας είτε επαγωγικά σε περιορισμένο χρόνο. Υπολογίζουν οι μηχανικοί ότι μια πλήρης φόρτιση θα ολοκληρώνεται σε μόλις 30 λεπτά.

Ο προγραμματισμός προβλέπει να κυκλοφορήσει το 2020, ενώ το 2025 αναμένεται η έκδοση του I.D. με πλήρες σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Η τελευταία εκδοχή θα συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση των ατυχημάτων και στην ευκολότερη μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.