Quantcast
Αύξηση 11,5% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Νοέμβριο - enikonomia.gr
share

Αύξηση 11,5% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Νοέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

Με διψήφιο ποσοστό ανόδου έκλεισαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων και τον Νοέμβριο σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr επιβεβαιώνοντας τη γνωστή σε όλους μας φράση «Λεφτά υπάρχουν!».

Ωστόσο το ποσοστό ανόδου περιορίστηκε σε 11,54% από 27,3% που ανήλθαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Οκτώβριο αλλά και πάλι το ποσοστό ανόδου είναι πολύ υψηλό αν σκεφθεί κανείς πως στα τέλη Νοεμβρίου οι Έλληνες φορολογούμενοι έπρεπε να εξοφλήσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος ενώ έχουν αναρτηθεί πλέον και στο Taxisnet τα Τέλη Κυκλοφορίας!

Σύμφωνα πάντως με τα ανεπίσημα στοιχεία που έχει το enikonomia.gr στην διάθεσή του οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Νοέμβριο ξεπέρασαν τις 6.500 έναντι 5.900 το αντίστοιχο μήνα του 2016 σημειώνοντας αύξηση πάνω από 11,5%.

Μάλιστα το 54% του συνόλου των πωλήσεων αποκτήθηκε από ιδιώτες καταναλωτές και το υπόλοιπο 46% από εταιρείες ενοικίασης και χρονομίσθωσης.

Οπότε και τον 11ο μήνα του 2017 οι πωλήσεις Λιανικής οδήγησαν την άνοδο ασχέτως αν βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης…

Επίσης διατηρήθηκε το στοιχείο της εξόφλησης τοις μετρητοίς καθώς 8 στα 10 νέα ΙΧ αποκτήθηκαν με μετρητά!

Σε επίπεδο έτους, δηλαδή στο 11μηνου, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων καταγράφουν αύξηση 11,83% καθώς έχουν διατεθεί πάνω από 82.800 αυτοκίνητα έναντι 74.108 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Πάντως τα αποτελέσματα των πωλήσεων στο 11μηνο δείχνουν πως οι Έλληνες καταναλωτές αντί να αποκαλύψουν μέρος των… αδήλωτων εισοδημάτων τους στην Εφορία προτιμούν να αποκτήσουν κάποιο καινούριο και οικονομικό στη χρήση αυτοκίνητο!


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.