Quantcast
Αύξηση 13% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Αύξηση 13% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Νέα αύξηση στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημειώθηκε τον Οκτώβριο στην ελληνική αγορά. Με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ήταν αυξημένες κατά 13% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Τον προηγούμενο μήνα πουλήθηκαν συνολικά 7.125 αυτοκίνητα, διατηρώντας θετικό το πρόσημο στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, όπου οι ταξινομήσεις καινούριων επιβατικών παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 19,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Ωστόσο, η αγορά αυτοκινήτουκατά το δεκάμηνο του 2018 κινήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα  (-61,8%) ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Θετικό είναι το πρόσημο και στα καινούρια φορτηγά, καθώς πουλήθηκαν συνολικά 639 (άνοδος 11,1%), ενώ μείωση 8,3% σημείωσαν οι πωλήσεις στα καινούρια λεωφορεία. Άνοδο, από την άλλη, υπήρξε στις πωλήσεις των δικύκλων (19,7%) με τις πωλήσεις τον προηγούμενο Οκτώβριο να φθάνουν τις 2.499.

Όσον αφορά το πρώτο δεκάμηνο στα καινούρια φορτηγά παρατηρείται ελάχιστη αύξηση (1%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούρια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση +21,6% ως προς το 2017.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.