Quantcast
Το Περιουσιολόγιο «τελειώνει» την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ - enikonomia.gr
share

Το Περιουσιολόγιο «τελειώνει» την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 
Προ των πυλών βρίσκεται το περίφημο Περιουσιολόγιο το οποίο αναμένεται να αποτελέσει μια δυσάρεστη έκπληξη για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και σκαφών που θα διατηρούν σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης στο Περιουσιολόγιο θα καταγράφεται όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων ή σκαφών που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία καθώς έχουν καταβληθεί πολλές χιλιάδες ευρώ για να αποκτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia η αναγραφή των οχημάτων και σκαφών στο Περιουσιολόγιο έχει στόχο την φορολόγησή τους ως πάγια περιουσιακά στοχεία ασχέτως αν βρίσκονται σε κίνηση ή όχι.

‘Αλλωστε και οι κατοικίες που δεν κατοικούνται φορολογούνται οπότε το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως δεν μπορούν να εξαιρεθούν πάγια κινητά περιουσιακά στοιχεία εξαιτίας της φορολογικής ακινησίας που βρίσκονται.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να βάλει ένα τέλος στις μαζικές καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας που παρατηρείται κάθε τέλος του χρόνου στις εφορίες όπως επίσης και στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές όπου οι ιδιοκτήτες σκαφών καταθέτουν τις αντίστοιχες ‘Αδειες Πλόων.

Ο συνολικός αριθμός αυτοκινήτων των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους υπολογίζεται σε 650.000 ΙΧ ενώ από τα τέλη Σεπτεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες σκαφών έχουν επίσης καταθέσει τις ‘Αδειες Πλόων των σκαφών τους για να γλιτώσουν από το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης επιβάλλεται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω και στα σκάφη από 5 μέτρα και άνω…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.