Quantcast
Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα - enikonomia.gr
share

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον έμπορο ΙΧ των Βορείων Προαστίων που γυρίζει χιλιόμετρα

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων των Βορείων Προαστίων για οχήματα που πούλησε σε ανυποψίαστους καταναλωτές και είχαν γυρισμένα χιλιόμετρα.

Ωστόσο το θέμα δεν σταματά εδώ καθώς το πρόστιμο των 15.000 ευρώ αφορούσε μόλις 5 καταγγελίες καταναλωτών ενώ ακολουθούν και άλλες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξετάζει σοβαρά την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εμπόρου ΙΧ των Βορείων Προαστίων εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού καταγγελιών που καταφθάνουν συνεχώς.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει και άλλους υποψήφιους ανυποψίαστους καταναλωτές που πιθανόν να αποκτήσουν κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Επίσης στον Συνήγορο του Καταναλωτή έχουν κατατεθεί και άλλες καταγγελίες εναντίον του εμπόρου μεταχειρισμένων ΙΧ των Βορείων Προαστίων οι οποίες θα προωθηθούν στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ώστε να επιβάλλει νέα πρόστιμα.

Από την άλλη μεριά σε εκκρεμότητα παραμένουν οι καταγγελίες που έχει αποστείλει ο Συνήγορος του Καταναλωτή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένει την εκκίνηση των νόμιμων διαδικασιών.

Να υπενθυμίσουμε πως οι καταγγελίες για γύρισμα χιλιομέτρων προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή σημειώνουν αύξηση πάνω από 40% τα δύο τελευταία χρόνια καθώς η οικονομική κρίση έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που διατίθενται φθηνότερα…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.