Quantcast
Η Volvo θέτει στόχο την πώληση 1 εκατ. ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από το 2025 - enikonomia.gr
share

Η Volvo θέτει στόχο την πώληση 1 εκατ. ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από το 2025

δημοσιεύτηκε:

Μετά από ένα παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων το 2015, η Volvo σχεδιάζει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα από το 2025.

«Είναι ένας σκόπιμα φιλόδοξος στόχος. Είναι μια πρόκληση, αλλά η Volvo θέλει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της στροφής προς την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Hakan Samuelsson.

Πέρυσι, οι παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo σημείωσαν αύξηση 8% ξεπερνώντας τα 503.127 αυτοκίνητα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι σχεδιάζει να προσφέρει τουλάχιστον δύο υβριδικές εκδόσεις του κάθε μοντέλου και να απελευθερώσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2019.

Σύμφωνα με το σχέδιο της σουηδικής εταιρείας οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις θα αφορούν τις σειρές S90 και XC90, V60 αλλά και την σειρά 40.

Τον Οκτώβριο, η Volvo ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα αντιπροσωπεύουν το 10% των παγκόσμιων πωλήσεων της από το 2020.

‘Αλλωστε το πετρελαιοκίνητο plug-in υβριδικό στέισον βάγκον V60, το 2012 ήταν η πρώτη επιδρομή της Volvo στην ηλεκτροκίνηση.

Επίσης το XC90 Τ8 Plug-in Hybrid πωλείται σε πολλές αντιπροσωπείες με ιπποδύναμη 400 ίππων.

Τώρα το υπερπολυτελές S90, το οποίο έκανε Βόρειας Αμερικής το ντεμπούτο του στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο, θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση plug-in.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.