Quantcast
Αύξηση-ρεκόρ 25,5% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Απρίλιο! - enikonomia.gr
share

Αύξηση-ρεκόρ 25,5% σημείωσαν οι πωλήσεις νέων ΙΧ τον Απρίλιο!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

[email protected]

 

Αύξηση-ρεκόρ 25,5% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Απρίλιο καθώς διατέθηκαν 9.794 νέα ΙΧ έναντι 7.801 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2015 σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr

Επίσης για πρώτη φορά σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων IX στο τετράμηνο σημειώνουν αύξηση 0,35% καθώς διατέθηκαν 25.161 αυτοκίνητα έναντι 25.076 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ωστόσο τα στελέχη από την αγορά αυτοκινήτου μιλώντας στο Enikonomia.gr κάνουν λόγο για… «Πρόωρη “ανάσταση” στην ελληνική αγορά καθώς ακολουθεί η “σταύρωση” εξαιτίας της φοροκαταιγίδας που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο».

Παράλληλα επισημαίνουν πως ποσοστό άνω του 63% επί του συνόλου των πωληθέντων αυτοκινήτων τον Απρίλιο αφορούν σε εταιρικά ΙΧ γεγονός που μεταφράζεται πως μόλις 2.100 αυτοκίνητα διατέθηκαν σε ιδιώτες καταναλωτές.

‘Αλλωστε είναι γνωστό πως τόσο ο Απρίλιο όσο και ο Μάιος θα σημειώσουν αύξηση στις πωλήσεις νέων ΙΧ εξαιτίας της ζήτησης που υπάρχει από τις εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίθωσης ΙΧ λόγω της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Ωστόσο η λήξη του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ στα τέλη Μαϊου σε συνδυασμό με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά σε μεγάλο βαθμό τα αυτοκίνητα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για «κατάρρευση» του κλάδου ή όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη της αγοράς «Θα έχουμε ένα “καυτό” καλοκαίρι».

Μάλιστα αν οι φορολογικές αλλαγές ισχύσουν από την 1η Ιουνίου τότε οι τιμές των αυτοκινήτων θα σημειώσουν μεγάλες αυξήσεις καθώς εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα (24%) θα έχουμε και μεγάλες αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης το οποίο θα υπολογίζεται με βάση την Αξία Λιανικής και όχι και βάση τον κυβισμό του κινητήρα.

Με λίγα λόγια όσοι εξετάζουν σοβαρά να αποκτήσουν κάποιο καινούριο ΙΧ καλό θα ήταν να σπεύσουν τις διαδικασίες μέχρι τέλος του μήνα καθώς από τον Ιούνιο οι αυξήσεις στις τιμές θα είναι υψηλές. Από την άλλη μεριά βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να γλιτώσουν κάποια χρήματα από την αγορά του νέου ΙΧ αλλά να πιαστούν στην «τσιμπίδα» της εφορίας καθώς θα αλλάξουν τόσο τα Τεκμήρια και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία θα υπολογίζονται με βάση την Αξία Λιναικής επίσης και όχι με βάση τον κυβισμό…

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αυξήσεις που εξατάζονται στα καύσιμα (αμόλυβδη, πετρέλαιο, υγραέριο και φυσικό αέριο) οι οποίες θα εκτοξεύσουν το κόστος χρήσης των ΙΧ…

‘Ολα τα παραπάνω συνιστούν ένα «καυτό» καλοκαίρι επιβεβαιώνοντας τη ρήση στελεχών της αγοράς που κάνουν λόγο για πρόωρη «ανάσταση» στην ελληνική αγορά ΙΧ και πως έπειται η «σταύρωση»…

 

Πρώτη η Toyota

Ιδιαίτερα αυξημένες ήταν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων Toyota τον Απρίλιο οι οποίες σημείωσαν αύξηση 35,45% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 ενώ παράλληλα «έσπασαν» και το φράγμα των 1.100 μονάδων (1.108 ΙΧ).

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Opel με 982 πωλήσεις νέων ΙΧ σημειώνοντας αύξηση 35,64%.

Η Peugeot αναρριχήθηκε στην 3η θέση του πίνακα των πωλήσεων Απριλίου πουλώντας 882 ΙΧ και σημειώνοντας αύξηση 78,18%.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Nissan με 779 μονάδες και αύξηση 14,73%.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Suzuki με 687 αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση 51,32%.

Σημαντική πτώση 28,15% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων VW τον Απρίλιο καθώς διατέθηκαν 684 νέα ΙΧ έναντι 952 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2015 όπως επίσης και η Ford η οποία πούλησε 293 ΙΧ έναντι 349 οχημάτων καταγράφοντας πτώση 16,05%.

Αντίθετα οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Jeep σημείωσαν αύξηση 132,81%, της Fiat 132,37%, της BMW 106,3%, της Honda 141,03% και της Volvo 34,32%.

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημειώνουν πτώση 11% καθώς στο πρώτο τρίμηνο διατέθηκαν 15.367 νέα ΙΧ έναντι 17.271 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Δείτε τις συγκριτικές πωλήσεις νέων ΙΧ Απρίλιος 2016-2015:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.