Quantcast
ΔΕΗ: Στα 113,5 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από το Νομό Δωδεκανήσου - enikonomia.gr
share

ΔΕΗ: Στα 113,5 εκατ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από το Νομό Δωδεκανήσου

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ από το Νομό Δωδεκανήσου παρείχε η εισηγμένη εταιρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στο Νομό Δωδεκανήσου, η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στις 30 Απριλίου έχει ως εξής:

• Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα € 113,5 εκατ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 42,6% του συνόλου των πελατών του Νομού Δωδεκανήσου, ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς.

• Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 37,8%, εκ των οποίων το 28,2% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 1.000, οι οποίες αντιστοιχούν μόνο στο 24% των οικιακών οφειλετών.

• Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 61,8%, εκ του οποίου το 52% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 24% των επαγγελματικών οφειλετών.

Ενδεικτικά, 150 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 26% των αντίστοιχων οφειλών.

Οι οφειλές των ξενοδοχειακών μονάδων αποτελούν το 22% του συνολικού ποσού των οφειλών των επαγγελματικών πελατών, 200 ξενοδοχειακές μονάδες με οφειλές άνω των € 10.000 συγκεντρώνουν το 92% των οφειλών των ξενοδοχειακών μονάδων.

• Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 0,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕH έως την 30ή Απριλίου, παρά το ιδιαίτερα ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης των οφειλών, με 36 δόσεις από 01.04.2016, μόνο το 16,7% από αυτές έχουν ρυθμιστεί.

Επισημαίνεται ότι από το σύνολο των € 113,5 εκατ., τα € 19,7 εκατ. (ποσοστό 17,4%) αφορούν οφειλές υπέρ τρίτων (Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και Τέλος ΕΡΤ), ποσά τα οποία δεν έχουν αποδοθεί στους τρίτους δικαιούχους φορείς, εφόσον δεν εισπράχθηκαν. Κατά συνέπεια, η μη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων επηρεάζει τόσο τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, όσο και εκείνα των Οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΕΡΤ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.