Quantcast
Τη συνδιοργάνωση βιντεοδιασκέψεων για επαφές με ξένους εισαγωγείς διερευνά ο Μάρδας - enikonomia.gr
share

Τη συνδιοργάνωση βιντεοδιασκέψεων για επαφές με ξένους εισαγωγείς διερευνά ο Μάρδας

δημοσιεύτηκε:

Τη δυνατότητα συνδιοργάνωσης βιντεοδιασκέψεων για επιχειρηματικές επαφές με ξένους εισαγωγείς διερεύνησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τους επικεφαλής διμερών επιμελητηρίων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος αυτής της προσπάθειας, η οποία προωθείται παράλληλα με τις επιχειρηματικές αποστολές που διοργανώνει το ΥΠΕΞ σε αγορές-στόχους, είναι να διευρυνθεί η επικοινωνία των εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων με ξένες επιχειρήσεις, αποφεύγοντας το κόστος μετακίνησης στο εξωτερικό, μέσω της παράλληλης συμμετοχής και των διμερών επιμελητηρίων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «καθώς πολλές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα από τον χώρο της τεχνολογίας, χρησιμοποιούν σε τακτική βάση, τις βιντεοδιασκέψεις μεταξύ στελεχών αλλά και συνεργατών τους, το ΥΠΕΞ έχει θέσει ως στόχο την αξιοποίηση και διάχυση αυτής της τεχνογνωσίας, ώστε να επωφεληθούν και μικρομεσαίες επιχειρήσεις άλλων κλάδων, οι οποίες συνήθως δεν διαθέτουν τις απαραίτητες τεχνικές υποδομές».

Η πρόταση του κ. Μάρδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πέραν της θετικής ανταπόκρισης εκ μέρους των επικεφαλής διμερών επιμελητηρίων, έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης και από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Κ. Μίχαλο, ο οποίος θα διερευνήσει τη δυνατότητα συμμετοχής της ΚΕΕΕ στο συγκεκριμένο εγχείρημα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.