Quantcast
Πρώτος διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για την θαλάσσια οικονομία - enikonomia.gr
share

Πρώτος διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για την θαλάσσια οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί ο πρώτος διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας πάνω στη θαλάσσια οικονομία.

To Blue Growth Patras πραγματοποιείται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το δίκτυο βιώσιμης επιχειρηματικότητας “Aephoria.net”, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (14 -20 Νοεμβρίου 2016).

Οι 6 ομάδες που προκρίθηκαν μετά την αξιολόγηση από το advisory board του “Aephoria.net”, θα διαγωνιστούν ζωντανά στην κεντρική αίθουσα του Royal, όπου θα πρέπει μέσα σε 10 λεπτά να πείσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό για την αξία της επιχειρηματικής τους πρότασης. Η ψηφοφορία του κοινού θα γίνει μέσω κινητού online.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα αναδειχθεί μετά από την ψηφοφορία και θα ανακοινωθεί στο τέλος της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα υπάρξουν ομιλίες – εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων πάνω σε θέματα γαλάζιας ανάπτυξης αλλά και ευκαιριών που μπορούν να δοθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα από το πακέτο Γιουνκέρ αλλά και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί στο κοινό η ομάδα 12 “νεαρών επιχειρηματιών” – μαθητών του Αρσακείου Λυκείου, ο οποίοι ίδρυσαν, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση”, υπό την επίβλεψη της κας Όλγας Σταυρουλοπούλου, την εταιρεία Algae-Pro, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και άλλα χρηστικά αντικείμενα από φυσικό καπλαμά από φύκια.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν από το Cork της Ιρλανδίας, μέσω Skype, ο Jonathan Ortmans, πρόεδρος του GEN (Global Entrepreneurship Network) και ο Ανδρέας Στεφανίδης, επικεφαλής της θερμοκοιτίδας Aephoria.net, πρόεδρος της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους μέσα από το goo.gl/vr55Qm (eventbrite.com) αλλά και στη γραμματεία του event την ημέρα της εκδήλωσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.