Quantcast
Πειραιώς: Πακέτο NPLs πούλησε η σερβική θυγατρική - enikonomia.gr
share

Πειραιώς: Πακέτο NPLs πούλησε η σερβική θυγατρική

δημοσιεύτηκε:

H Tράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Piraeus Bank Belgrade (PBB) προχώρησε σε συμφωνία για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων 47 τοπικών μεγάλων και μικρών/μεσαίων εταιρικών πελατών συνολικού ύψους €43 εκατ.

Η πώληση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. H οριστικοποίηση της συναλλαγής θα λάβει χώρα με την εποπτική έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας.

H πώληση θα έχει σημαντική θετική επίπτωση στο δείκτη NPLs της PBB (υποχώρηση κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες στο 17%), ενώ επιπλέον θα καταγραφεί και αναστροφή προβλέψεων €2 εκατ.

Για τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, αυτή η πώληση αποτελεί συνέχεια των πωλήσεων δανειακών χαρτοφυλακίων συνολικού ύψους περίπου €0,4 δισ στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τους τελευταίους 18 μήνες, την πώληση των θυγατρικών Piraeus Bank Egypt, Piraeus Bank Cyprus and Marathon Bank, καθώς και την
πώληση σειράς θυγατρικών εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι πλήρως εστιασμένη στην ολοκλήρωση όλων των δράσεων που προβλέπονται στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσής της εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.