Quantcast
Αύξηση των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο - enikonomia.gr
share

Αύξηση των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 0,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάιο εφέτος, καθώς στην πλειονότητα των επιμέρους καταστημάτων ο τζίρος κινήθηκε με θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε Βιβλία – χαρτικά – λοιπά είδη (8,6%), Πολυκαταστήματα (7,1%), Ένδυση – υπόδηση (3,9%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (2,1%) και Έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακό εξοπλισμό (1,8%). Αντίθετα, μειώθηκαν σε Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6,1%), Τρόφιμα – ποτά – καπνός (4,7%) και Φαρμακευτικά – καλλυντικά (0,6%).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση 0,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2017 σημείωσε μείωση 6%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου παρουσίασε μείωση 1,8% τον Μάιο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2017.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) σημείωσε αύξηση 0,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2017 σημείωσε μείωση 8,3%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών παρουσίασε μείωση 2,8% τον Μάιο 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2017.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.