Quantcast
Λήγει σήμερα η προθεσμία για την εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος για το 66% του ΔΕΣΦΑ - enikonomia.gr
share

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος για το 66% του ΔΕΣΦΑ

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους υποψήφιους επενδυτές ή τα πιθανά κοινοπρακτικά σχήματα που θα διεκδικήσουν το πλειοψηφικό πακέτο του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου της χώρας.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στενά παρακολουθούν τη διαδικασία και άρα θεωρούνται εκ των πιθανών ενδιαφερομένων η ιταλική Snam, η βελγική Fluxys, η ισπανική Enagas, οι οποίες εκτός του ότι είναι ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν ενδιαφέρον να επεκταθούν σε νέες αγορές, έχουν ιδιαίτερα συμφέροντα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς είναι μέτοχοι στην κοινοπραξία του αγωγού TAP.


Tα ονόματα που ακούγεται ότι θα δώσουν το παρών τους είναι πάνω- κάτω τα γνωστά. Αυτά δηλαδή της ιταλικής Snam, της βελγικής Fluxys, και της ισπανικής Enagas (και οι τρεις μέτοχοι του διαδριατικού αγωγού TAP), καθώς επίσης της ολλανδικής Gasunie, της γαλλικής GRTgas, και της ρουμανικής Transgaz. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.