Quantcast
Σε πλειστηριασμό τα ακίνητα της βιομηχανίας Spider - enikonomia.gr
share

Σε πλειστηριασμό τα ακίνητα της βιομηχανίας Spider

δημοσιεύτηκε:

Στο σφυρί βγαίνουν ξανά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της γνωστής μεταλλοβιομηχανίας Spider Ν. Πέτσιος & Υιοί Α.Ε. που από τα τέλη του 2015 έχει ουσιαστικά παύσει να λειτουργεί, χωρίς όμως να μέχρι σήμερα να υπάρχει δικαστική απόφαση για την εξυγίανσή ή την πτώχευσή της.

Η εταιρεία υπέβαλλε το Δεκέμβριο του 2015 αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, στο πλαίσιο του άρθρου 99. Αν και η δικάσιμος είχε οριστεί δύο μήνες αργότερα, δεν ελήφθη απόφαση. Στο διάστημα που ακολούθησε υπήρξαν πολιτικές εξαγγελίες και προσπάθειες φορέων της περιοχής αλλά και του υπουργείου Εργασίας για την επαναλειτουργία της βιομηχανίας. Η ιδιοκτησία εμφανίστηκε σε αδυναμία να αναλάβει εκ νέου τη λειτουργία της εταιρείας, οι πιστώτριες τράπεζες ζήτησαν σαφές master plan το οποίο όμως δεν επικαιροποιείται, καθότι ούτε επενδυτής, ούτε κεφάλαια φαίνεται να υπάρχουν για το restart, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί διετία και σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην υπάρχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.

Αποτέλεσμα είναι να προχωρούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί για τα ακίνητα και το ενεργητικό της ηπειρώτικης βιομηχανίας. Στις 13 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί να διεξαχθεί στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων ο πλειστηριασμός για το ακίνητο, τη μονάδα παραγωγής μεταλλικών


Πηγή: capital.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.