Quantcast
Δάνειο 70 εκατ. ευρώ στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από την ΕΤΕπ - enikonomia.gr
share

Δάνειο 70 εκατ. ευρώ στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από την ΕΤΕπ

δημοσιεύτηκε:

Τη χορήγηση δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη σχεδιαζόμενη επέκταση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ειδικότερα, η ΕΤΕπ ενέκρινε τη χορήγηση δανείου ύψους 70 εκατ. ευρώ για να στηρίξει πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 150 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για τεχνικές και κτιριακές υποδομές, το οποίο θα απαιτήσει περαιτέρω χρηματοδότηση για λειτουργικές δαπάνες και κεφάλαιο κίνησης ύψους άνω των 50 εκατ. ευρώ, κατά την επόμενη πενταετία.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, η δανειακή αυτή σύμβαση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση αυτού του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, δεδομένου ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σκοπεύει να αναζητήσει περαιτέρω διεθνή χρηματοδότηση. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς στον κλάδο της έλασης αλουμινίου, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς της Ελλάδος και η μόνη εταιρία έλασης αλουμινίου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Το σχεδιαζόμενο επενδυτικό πρόγραμμα, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Εταιρία στα Οινόφυτα Βοιωτίας, με σκοπό να αυξήσει τη συνολική παραγωγική δυναμικότητα της και να επιτρέψει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, εισάγοντάς την πιο σύγχρονη βιομηχανική τεχνολογία και συμβάλλοντας στη βελτίωση της χρήσης ενέργειας και στη μείωση των αποβλήτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.