Quantcast
Το χρυσό deal του Ιβάν Σαββίδη - enikonomia.gr
share

Το χρυσό deal του Ιβάν Σαββίδη

δημοσιεύτηκε:

Κίνηση µατ από τον επιχειρηµατίαΙβάν Σαββίδη, ο οποίος πούλησε τη ρωσική καπνοβιοµηχανία Donskoy Tabak (DT), στην οποία ανήκει η ΣΕΚΑΠ, στην ιαπωνική εταιρεία Japan Tobacco έναντι 1,6 δισ. δολαρίων. 

Η ανακοίνωση του deal έγινε το µεσηµέρι της Παρασκευής και -σύµφωνα µε εκπροσώπους των δύο πλευρών- οι διαπραγµατεύσεις διήρκεσαν πάνω από ένα έτος και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί στις αρχές του τρίτου τριµήνου του 2018.
Σύµφωνα µε τον πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ, Arthur Davidyan, η εξαγορά της Συνεταιριστικής Καπνοβιοµηχανίας Ελλάδος από τον ιαπωνικό όµιλο φέρνει τη ΣΕΚΑΠ µπροστά σε µια νέα εποχή, καθώς ενσωµατώνεται σε µια µεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία.
«Το γεγονός αυτό δηµιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι µόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για τους κατοίκους της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει στη δήλωσή του.
Στην απόφαση για την πώληση της ΣΕΚΑΠ από τον επιχειρηµατία συνέβαλαν -σύµφωνα µε ανακοίνωσή του στους συνεργάτες του- αφενός η συρρίκνωση των πωλήσεων λόγω της κρίσης και αφετέρου οι δυσθεώρητες αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

ΔιαβάστεΕΔΩ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.