Quantcast
ΟΣΕ: Σημαντική μείωση των λειτουργικών ζημιών το 2018 - Σχεδόν μηδενίστηκαν - enikonomia.gr
share

ΟΣΕ: Σημαντική μείωση των λειτουργικών ζημιών το 2018 – Σχεδόν μηδενίστηκαν

δημοσιεύτηκε:

Δημοσιεύθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του ΟΣΕ για τη χρήση 2018.  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, από τα αποτελέσματα της χρήσης προκύπτουν τα εξής :

– Το εταιρικό λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) βελτιώθηκε θεαματικά σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017 κατά 93%. Σε απόλυτο μέγεθος το EBITDA ανήλθε σε  -0,43 εκατ. ευρώ έναντι -6,11 εκατ. ευρώ το 2017, αγγίζοντας πλέον, το επιθυμητό αποτέλεσμα (μηδενικό EBITDA).

– Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 6,8 % σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και αυτό μεταφράζεται σε 5,05 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2,5 εκατ. ευρώ (αύξηση 11%). Τα έξοδα διοίκησης μειώθηκαν κατά 12%.

Τα κύρια έσοδα από τέλη χρήσης υποδομής αυξήθηκαν κατά 11,4%. Επισημαίνεται ότι αναμένεται ο υπερδιπλασιασμός των εσόδων από το οικονομικό αντάλλαγμα της παραχώρησης εκμετάλλευσης του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής του Θριασίου Πεδίου και από την αύξηση των τελών με τη δήλωση δικτύου 2020.

Η ρευστότητα, αν και ελαφρά μειωμένη κατά 7%, παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, επαρκής για την κάλυψη των εκροών που θα απαιτηθούν κατά την τρέχουσα και τις επόμενες χρήσεις.

Η συνολική μισθοδοσία της εταιρείας, παρά την πραγματοποίηση προσλήψεων και μετατάξεων προσωπικού σε κρίσιμες για τον Οργανισμό ειδικότητες, οι οποίες κάλυψαν μερικώς το αποχωρούν προσωπικό, μειώθηκε κατά 0,96 εκατ. ευρώ ή 2,4%.

Όλα τα επιμέρους μεγέθη της Κατάστασης Συνολικού Εισοδήματος της εταιρείας παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση:

Κύκλος Εργασιών: +10%

Μικτό Αποτέλεσμα Εκμετάλλευσης: +2,6%

Έξοδα Διοίκησης: -12%

Λοιπά Λειτουργικά Έξοδα Εκμετάλλευσης: -16%

Αποτέλεσμα μετά από Φόρους: +72,9%

Περιθώριο EBITDA (δείκτης): +93%

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.