Quantcast
Celestyal Cruises: Αύξηση 20% στη διακίνηση επιβατών τον 2015 - enikonomia.gr
share

Celestyal Cruises: Αύξηση 20% στη διακίνηση επιβατών τον 2015

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση 20% σημείωσε η διακίνηση επιβατών της Celestyal Cruises το διάστημα Ιανουαρίου-  Οκτωβρίου 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2014, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα κρουαζιερόπλοιά της εταιρείας μετέφεραν συνολικά 129.731 επιβάτες, που αντιστοιχούν σε 516.000 διανυκτερεύσεις, το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης, Κυριάκος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «Αύξηση κατέγραψαν οι επιβάτες της εταιρείας κυρίως από Βόρεια Αμερική (13%) και Νότια Αμερική (17%), αλλά συγχρόνως αυξήθηκαν 25% οι επιβάτες της από χώρες της Ευρώπης και αύξηση 25% σημείωσαν οι επιβάτες από την Τουρκία. Ακόμη η κρουαζιέρα στην Ελλάδα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν ιδιαίτερα τον Ιούλιο, εκπέμπει θετικά μηνύματα».

Την δική του άποψη επί του θέματος εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος επιχειρήσεων του ομίλου, Γιώργος Κουμπενάς λέγοντας ότι «Η συνεισφορά του ομίλου στην ελληνική οικονομία στο 12μηνο ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ (δαπάνες επιβατών, μισθοδοσίες, τέλη, φόροι, εισφορές κλπ) στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και δαπάνες σε ελληνικά ναυπηγεία ύψους 30 εκατ ευρώ για επισκευές αλλά και αναβαθμίσεις πλοίων του ομίλου από ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές» .

Η Celestyal Cruises αναφέρει:«Συνολικά 977 προσεγγίσεις καταγράφηκαν  στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων). Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών άγγιξε τα 77 εκατ. ευρώ το 2015 και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας ανήλθαν στα 33 εκ. ευρώ. Η δε συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.