Quantcast
Υδατοδρόμιο και στη Θεσσαλονίκη; - enikonomia.gr
share

Υδατοδρόμιο και στη Θεσσαλονίκη;

δημοσιεύτηκε:

Με υδροπλάνα θα μπορούν να ταξιδέψουν από και προς διάφορους προορισμούς της χώρας οι κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως ήδη από το 2015, αν ευοδωθεί ο στόχος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην πόλη.
Η εταιρεία ορίστηκε ως προσωρινός ανάδοχος της διαδικασίας αδειοδότησης του υδατοδρομίου Θεσσαλονίκης, μετά την υποβολή της χαμηλότερης προσφοράς και τη θετική αξιολόγηση της από την επιτροπή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
“Με την οριστικοποίηση του αναδόχου, η Hellenic Seaplanes θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τον φάκελο αδειοδότησης του υδατοδρομίου Θεσσαλονίκης ώστε να προλάβει να ενταχθεί ως προορισμός στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2015. Η Θεσσαλονίκη, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσει υδατοδρόμιο πολύ πιο γρήγορα από την Αθήνα, δημιουργώντας την κεντρική βάση του δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα, από όπου θα ξεκινάνε δεκάδες προορισμοί” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, όπου διευκρινίζεται ακόμη ότι την πρωτοβουλία ξεκίνησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους σημείωσε: “Αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει νέα πνοή στη διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Έχουμε συνάψει δεκάδες στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας με Tour Operators, τουριστικούς πράκτορες, μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιρειών από όλους τους κλάδους”.
Σε συνεργασία δε, με το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργείται -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- νέος κύκλος σπουδών στο μάθημα με τίτλο “Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση”, που στόχο έχει την κατάρτιση στελεχών για τη λειτουργία και διαχείριση υδατοδρομίων.
Τριάντα υδατοδρόμια σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης
Η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ξεκινήσει επενδύσεις στα εξής εννέα υδατοδρόμια: Σκύρου, Αλοννήσου, Αμφιλοχίας, Σκοπέλου, Τήνου, Πάτμου, Σάμου, Χαλκιδικής (μαρίνα) και Σητείας. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες Τριχωνίδα (Αγρίνιο), Παμβώτιδα (Ιωάννινα), Καϊάφα (Ζαχάρω Ηλείας), Πολυφύτου (Κοζάνη), Κερκίνη (Σέρρες), Μεγάλη Πρέσπα (Φλώρινα) και Βεγορίτιδα (Αμύνταιο).
“Μέχρι σήμερα, πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά, από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Hellenic Seaplanes, η οποία έχει προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος προς το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας” 350 στρεμμάτων, όπου έχει προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για εκμετάλλευση του ακινήτου, αλλά και για τη διαχείριση της Μαρίνας Αθηνών στο ΣΕΦ, με σκοπό την κατασκευή μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.