Quantcast
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στο νέο ΕΣΠΑ 36 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 64 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στο νέο ΕΣΠΑ 36 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 64 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Συνολικά 36 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 64 εκατομμυρίων ευρώ έχουν ενταχθεί έως τώρα, στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από αυτά, 29 έργα συγχρηματοδοτούνται από το ταμείο ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και αφορούν έργα κατασκευής σχολικών μονάδων, κτιρίων πρόνοιας και αστικών αναπλάσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, επτά έργα συγχρηματοδοτούνται από το ταμείο ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και αφορούν δράσεις εξειδικευμένης σχολικής υποστήριξης για το σχολικό έτος 2015-2016, εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016 και εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής για άτομα με ειδικές ανάγκες, λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας κλ.π. Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, «στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα» και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μεθοδικά, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των υποδομών της περιφέρειας, την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Ως περιφερειακή αρχή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.