Quantcast
Απόφαση-σταθμός για δανειολήπτες στη Θεσσαλονίκη - enikonomia.gr
share

Απόφαση-σταθμός για δανειολήπτες στη Θεσσαλονίκη

δημοσιεύτηκε:

Δικαστική απόφαση – σταθμό έλαβε την 1η Νοεμβρίου το Ειρηνοδικείο Βασιλικών, παρέχοντας «ασπίδα» προστασίας μέσω των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη σε ένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voria.gr, παρότι ο νόμος Κατσέλη προστατεύει μόνον την α’ κατοικία, στη συγκεκριμένη, πρωτοφανή στα χρονικά, απόφαση, προφυλάσσονται από εκποίηση και τα τρία ακίνητα που διέθετε στην κατοχή της η τετραμελής οικογένεια, η οποία, πλέον, καλείται να καταβάλει «συμβολικό» μηνιαίο ποσό για μία -μεγάλη- περίοδο χάριτος.

Κατά το παρελθόν, η Δικαιοσύνη, σε αντίστοιχες αποφάσεις της, όριζε την υποχρέωση καταβολής ποσών, φτάνοντας ακόμα και σε μηδενικές καταβολές για υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν περιέλθει, δίχως δική τους υπαιτιότητα, σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, λόγω των εισοδηματικών περικοπών που επέφερε η οικονομική κρίση στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ταυτοχρόνως, διαφύλαττε μόνο την κύρια κατοικία τους από τον κίνδυνο να βγει αμέσως «στο σφυρί», διασώζοντάς την έναντι περιορισμένου τιμήματος, που προσδιορίζεται συνήθως με μικρές δόσεις, σε βάθος χρόνου και έπειτα από κάποια περίοδο χάριτος.

Εντούτοις, με την εν λόγω απόφαση δημιουργείται δεδικασμένο για ενδεχόμενη προστασία δεύτερων, τρίτων ή και όλων των ακινήτων ενός υπερχρεωμένου νοικοκυριού, αναλόγως, βεβαίως, τα κριτήρια της κάθε υπόθεσης και την εισοδηματική δύναμη των δανειοληπτών.


Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.