Quantcast
Αίτηση αναίρεσης της δίωξης των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ - enikonomia.gr
share

Αίτηση αναίρεσης της δίωξης των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κατατεθεί η αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται έξι στελέχη του TAIΠΕΔ για απιστία εις βάρος του δημοσίου.

Μεταξύ των εμπλεκομένων συμπεριλαμβάνονται και τρεις ξένοι εμπειρογνώμονες, η δίωξη των οποίων έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Ευρωπαίων πιστωτών.


Στο τελευταίο Εurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έθεσαν ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, την αμνήστευση των συγκεκριμένων στελεχών.

Στην αίτηση αναίρεσης επισημαίνεται ότι η βασική αιτίαση για την παραπομπή των εμπειρογνωμόνων, είναι η παραγνώριση από το Συμβούλιο Εφετών της διάταξης του άρθρου 192§8 του Ν. 4389/2016, με βάση το οποίο:

«Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.