Quantcast
Πάνω από 7 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο – Υποχωρεί το επιτόκιο - enikonomia.gr
share

Πάνω από 7 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο – Υποχωρεί το επιτόκιο

δημοσιεύτηκε:

Με ακόμη χαμηλότερο επιτόκιο, από το αρχικό 4,875% που είχε δώσει το Bloomberg, είναι πολύ πιθανό να κλείσει η απόδοση για το πενταετές ομόλογο της Ελλάδας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το Reuters το ενδεικτικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 4,75% από 4,875% νωρίτερα, ενώ οι προσφορές για την έκδοση έχουν ήδη ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ.

Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Δηλαδή θα αποφασιστεί το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.


Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά ότι το επιτόκιο θα διαμορφωθεί κοντά στο 4,5%, ενδεχομένως και χαμηλότερα και η έκδοση θα υπερκαλυφθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Επίσης έχει θέσει ως στόχο, από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, την εισροή τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ στα «ταμεία» του Ελληνικού Δημοσίου.


Η δημόσια προσφορά έχει ως αποδέκτες τόσο τους κατόχους ομολογιών που λήγουν το 2019, όσο και νέους επενδυτές μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.