Quantcast
Σταθάκης: Θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση πως, παρά τα όσα λέγονται, θα υπάρχει τελικά επενδυτικό ενδιαφέρον για τη απόκτηση των λιγνιτικών μονάδων που σχεδιάζει να πουλήσει η ΔΕΗ, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από το βήμα του συνεδρίου «Investment Opportunities in Southeastern Europe» που πραγματοποιεί η ΔΕΗ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως η λίστα με τις προς πώληση μονάδες που έχει υποβάλει το υπουργείο σε συνεργασία με τη ΔΕΗ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίνεται πλήρως στα κριτήρια που είχαν τεθεί στη συμφωνία με την Κομισιόν.
«Αφού καταλήξουμε, θα ακολουθήσει το market test με στόχο η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018», υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας και τόνισε πως παρά τα όσα λέγονται, η λύση θα είναι βιώσιμη.
«Θα υπάρξει ενδιαφέρον επενδυτών. Στόχος είναι να εξασφαλίσουμε κεφάλαια, τεχνογνωσία και επενδύσεις που θα αντικαταστήσουν εν μέρει τις μονάδες που θα αποσυρθούν», ανέφερε ο ίδιος και σημείωσε πως η ΔΕΗ θα παραμείνει και θα εξελιχθεί σε καινοτόμα ευρωπαϊκή εταιρία εντός και εκτός Ευρώπης.
Τόνισε δε πως στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση κατάφερε να μην συμπεριληφθούν τα υδροηλεκτρικά ή άλλες δραστηριότητες στη λίστα με τις προς πώληση μονάδες.
«Καταφέραμε να μην υπονομευθεί η μελλοντική βιωσιμότητα της ΔΕΗ», σημείωσε με έμφαση και υπογράμμισε πως στόχος αυτών των διαδικασιών είναι να δημιουργηθούν ένας η περισσότεροι φορείς ανάλογοι με την ΔΕΗ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.