Quantcast
Στην 34η θέση του Δείκτη Ελκυστικότητας ΑΠΕ ανέβηκε η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Στην 34η θέση του Δείκτη Ελκυστικότητας ΑΠΕ ανέβηκε η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Οκτώ θέσεις ανέβηκε η Ελλάδα στον Δείκτη Ελκυστικότητας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ernst&Young (EY) , καταλαμβάνοντας την 32η θέση από την 40η και τελευταία πέρυσι. Η θέση αυτή είναι η υψηλότερη που είχε η Ελλάδα από το 2013.

Στην κορυφή του δείκτη βρίσκονται η Κίνα και η Ινδία, οι οποίες εκτόπισαν τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση για πρώτη φορά από το 2015.

Η βελτίωση της Ελλάδας στο δείκτη ΑΠΕ οφείλεται, σύμφωνα με την EY τόσο στις γενικότερες προσπάθειες βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας, όσο και σε μία σειρά από ενέργειες, οι οποίες αναμένονται να βελτιώσουν την ελκυστικότητα των ΑΠΕ στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, θετικά μηνύματα εκπέμπει η διάθεση νέων κονδυλίων χρηματοδότησης, τόσο από διεθνείς οργανισμούς, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Δεκέμβριο του 2016, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφώνησε να χρηματοδοτήσει τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες με 85 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή και κατασκευή 14 αιολικών πάρκων και 4 μικρών υδροηλεκτρικών μονάδων.

Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2017 ανακοινώθηκε το πρόγραμμα GREF της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει τη διάθεση 300 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα και για τον εκσυγχρονισμό και τις επεκτάσεις των δικτύων ηλεκτρισμού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.