Quantcast
Αχτσιόγλου: Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ θα χρηματοδοτήσει το κοινωνικό μέρισμα- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ θα χρηματοδοτήσει το κοινωνικό μέρισμα- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 180.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και εφάπαξ, έχοντας χορηγηθεί 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμότητες που παραλάβαμε ήταν πάνω από 360.000 συνολικά”.

Αυτό τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ενώ πρόσθεσε πως ο ρυθμός απονομής των συντάξεων έχει επιταχυνθεί το τελευταίο 10μηνο.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφερόμενη στον ΕΦΚΑ επανέλαβε ότι το πλεόνασμα που θα έχει το 2017, θα μπορέσει χρηματοδοτήσει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρά η εκκαθάριση των συντάξεων για να εμφανίζεται πρωτογενές πλεόνασμα επεσήμανε ότι στον προϋπολογισμό του 2018 είναι δεδομένη η πλήρης εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων στο θέμα των συντάξεων, με πρωτογενές πλεόνασμα 3,57% του ΑΕΠ.

Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανησυχία να δημιουργηθεί “τρύπα” στον ΕΦΚΑ, τονίζοντας ότι αποδίδουν οι ρυθμίσεις οφειλών και η αξιοποίηση των αποθεματικών, ενώ ο επαναυπολογισμός συντάξεων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017.

Αναφερόμενη στην ανεργία επεσήμανε ότι υποχωρεί σταθερά και ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και χρησιμοποιεί χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης της εργασίας πλήρους απασχόλησης, όπως η μετατροπή της απασχόλησης με μπλοκάκι σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Η υπουργός Εργασίας μιλώντας για την τρίτη αξιολόγηση τόνισε ότι δεν περιλαμβάνει σοβαρά πολιτικά ζητήματα και με βάση το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τους δανειστές, θα ολοκληρωθεί επιτυχώς και σύντομα.

Για τα εργασιακά η τρίτη αξιολόγηση περιλαμβάνει μόνο το θέμα της απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τέλος για το νομοσχέδιο για την “ταυτότητα φύλου” που συζητείται στη Βουλή, τόνισε ότι θα περάσει και επεσήμανε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ζήτημα αρχής το δικαίωμα του ατόμου να αυτοπροσδιορίζεται και δεν έχει να κάνει με πολιτικό χειρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δείτε εδώ το βίντεο από τον Σκάι:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.