Quantcast
ΙΟΒΕ: Αυξημένες οι δαπάνες για επενδύσεις στη μεταποίηση - enikonomia.gr
share

ΙΟΒΕ: Αυξημένες οι δαπάνες για επενδύσεις στη μεταποίηση

δημοσιεύτηκε:

Σε αναθεώρηση της πρόβλεψης τους για την πορεία των επενδυτικών δαπανών προχωρούν οι βιομηχανικές επιχειρήσεις στην Έρευνα του ΙΟΒΕ για την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με την πιο πρόσφατη εκτίμηση, οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της μεταποίησης το 2017 αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 12,1% σε σχέση με τις δαπάνες του 2016.

Όπως σημειώνει το ΙΟΒΕ, η επίδοση αυτή είναι μάλιστα η 6η υψηλότερη στην Ευρώπη.

Στην πρόβλεψη για το 2018, η αισιοδοξία παραμένει, καθώς οι δαπάνες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 15,4%. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση την επιχειρηματική πρακτική, αυτή η πρόβλεψη αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω στις επόμενες έρευνες επενδύσεων, όπως σημειώνει το ΙΟΒΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα, βασικές επενδυτικές προτεραιότητες για το 2017 είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου κεφαλαιουχικού εξοπλισμού και η διεύρυνση της παραγωγικής δυναμικότητας για νέα προϊόντα.

Παράλληλα, η οικονομική πολιτική στο σύνολό της, η φορολογία κερδών, αλλά και η διαθεσιμότητα και το κόστος κεφαλαίων παραμένουν σταθερά οι περισσότερο αποτρεπτικοί παράγοντες των επενδύσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.