Quantcast
Deutsche Welle: Το 2017 ήταν χρυσή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό - enikonomia.gr
share

Deutsche Welle: Το 2017 ήταν χρυσή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Στα νέα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού τη χρονιά που πέρασε και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αναφέρεται μερίδα του γερμανικού Τύπου, σημειώνει σε δημοσίευμα της η Deutsche Welle.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρει η DW, το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που κάνει λόγο για «Μπουμ του ελληνικού τουρισμού», επισημαίνοντας: «Χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό: πάνω από 25 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν τη νοτιοευρωπαϊκή χώρα. Οι περισσότεροι επισκέπτες προήλθαν από τη Γερμανία. Οι ξενοδόχοι επωφελούνται και από τις απώλειες άλλων χωρών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, «ο ελληνικός τουριστικός κλάδος εκτιμά ότι το 2017 σημειώθηκε ρεκόρ επισκεπτών. Κατά τους 10 πρώτους μήνες του έτους ταξίδεψαν στην Ελλάδα 25,9 εκατομμύρια τουρίστες, όπως μετέδωσε την Παρασκευή ο ελληνικός οικονομικός Τύπος επικαλούμενος τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Για να είναι πιο εύκολη η σύγκριση: το ίδιο διάστημα το 2016 πέρασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα 23,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Όπως προκύπτει, οι περισσότεροι τουρίστες προήλθαν από τη Γερμανία (περίπου 3,6 εκατομμύρια) ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί με 2,9 εκατομμύρια».

Και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο τα πράγματα πήγαν καλά, είπε προς το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Δημήτρης Σκαλίδης, ξενοδόχος στο Ναύπλιο. Το καλοκαίρι, όπως σημειώνει η Handelsblatt, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των τουριστών θα μπορούσε να κινηθεί φέτος στα 30 εκατομμύρια. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, ο αριθμός αυτός μάλλον ξεπεράστηκε, αναφέρει ο σύνδεσμος ξενοδόχων στην Αθήνα. Τόσο η ελληνική πρωτεύουσα όσο και η Θεσσαλονίκη αποτελούν πόλο έλξης τουριστών και κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως λένε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Έλληνες ξενοδόχοι αποδίδουν τη μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης τόσο σε εσωπολιτικούς λόγους όσο και στην κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες. Τα τελευταία δυο χρόνια σημειώθηκαν ελάχιστα επεισόδια στην Ελλάδα, ενώ και οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά. Επιπλέον, η Ελλάδα κατάφερε να επωφεληθεί από μέρος των απωλειών που καταγράφει ο τουριστικός κλάδος σε χώρες της βόρειας Αφρικής και στην Τουρκία.

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.