Quantcast
Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου - enikonomia.gr
share

Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζητά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου

δημοσιεύτηκε:

Να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο που φέρνει νέα μέτρα, τα οποία θα αποτελέσουν «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν καθεστώς πρωτοφανούς εργασιακής ανασφάλειας, καλεί την κυβέρνηση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Γιώργος Λιολάκης: «Η κυβέρνηση ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων την υπόσχεσή της για επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων και επιδιώκει να κρίνονται παράνομες το 99% των απεργιών που θα κηρύσσουν τα σωματεία στο μέλλον».

Το συνδικαλιστικό όργανο Υπαλλήλων Εργαζομένων στο Ρέθυμνο καλεί όλα τα σωματεία μέλη του, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ όπως επισημαίνουν τα μέλη του προεδρείου: «…αναμένουμε από τους βουλευτές του νησιού να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση εισαχθεί από την κυβέρνηση, για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργήσουν».

Στο μεταξύ, απεργιακό κάλεσμα απευθύνει ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων του Ρεθύμνου για καθολική συμμετοχή των μελών του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο, την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, με στόχο την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση τους: «Στις 14 Ιανουαρίου, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες.

Αυτή την Κυριακή, 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη».

Στο Ρέθυμνο, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουν κάτω, όπως τονίζουν, αντιστεκόμενοι στους μνημονιακούς νόμους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, είναι νόμοι που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο, τους εργαζόμενους, διευρύνοντας την εργασιακή ζούγκλα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.