Quantcast
Τσίπρας προς Σαμαρά: Σας ζητάμε να υιοθετήσετε τις κόκκινες γραμμές μας - enikonomia.gr
share

Τσίπρας προς Σαμαρά: Σας ζητάμε να υιοθετήσετε τις κόκκινες γραμμές μας

δημοσιεύτηκε:

“Σας ζητάμε να υιοθετήσετε τις κόκκινες γραμμές μας σε αυτή την εθνική διαπραγμάτευση”, είπε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση απόψε στη Βουλή και πρόσθεσε: “έχουμε σχέδιο ουσιαστικής, ειλικρινούς διαπραγμάτευσης. Για να πετύχει η χώρα. Και εσείς τι κάνετε όταν εμείς πραγματώνουμε με δυσκολία αυτό το έργο. Κάθεστε χαιρέκακα και περιμένετε να αποτύχουμε. Δεν σας τιμά ούτε εσάς ούτε την παράταξή σας. Και δεν δίνει καμία προοπτική στον τόπο η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει τέτοια συμπεριφορά. Σας καλούμε να πάρετε θέση. Τι μας προτείνετε; Να αποδεχθούμε αυτά που εσείς ήσασταν έτοιμος να αποδεχθείτε πριν από τις εκλογές; Εμείς αυτά δεν θα τα αποδεχθούμε. Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας και σας ζητάμε να τις υιοθετήσετε. Να γίνουν οι εθνικές κόκκινες γραμμές σε αυτή τη σκληρή διαπραγμάτευση για τη χώρα και το λαό μας”.

“Κύριε Σαμαρά, θέλουμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο εσείς την οδηγήσατε”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαρά.

Ο Σαμαράς όσο ήταν πρωθυπουργός, δεν σύχναζε στη Βουλή, κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας, ενώ δεσμεύθηκε πως αυτή η κυβέρνηση θα βρίσκεται ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού.

“Δεν σας τιμά κ. Σαμαρά το γεγονός ότι παρείχατε ασυλία στον Παπασταύρου”, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Δεν άκουσα κουβέντα από τον Σαμαρά για την ασυλία στην ολιγαρχία, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, για να καταγγείλλει επίσης: “κύριε Σαμαρά, δεν ζητήσατε ούτε τα τέλη από τους τηλεοπτικούς σταθμούς”.

Δεν μας ενδιαφέρει η στήριξη των ΜΜΕ, αλλά η στήριξη του ελληνικού λαού, διεμήνυσε στη συνέχεια, ενώ κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, τόνισε πως “ο Α. Σαμαράς δεν έθεσε ποτέ ζήτημα ανθρωπιστικής κρίσης, αφού πάντα μίλαγε για success story”.

Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ταμειακό έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.