Quantcast
Χαρίτσης για δηλώσεις Γιούνκερ: Επιβεβαιώνονται οι επιτυχίες της Ελλάδας από τα πιο επίσημα ευρωπαϊκά χείλη - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης για δηλώσεις Γιούνκερ: Επιβεβαιώνονται οι επιτυχίες της Ελλάδας από τα πιο επίσημα ευρωπαϊκά χείλη

δημοσιεύτηκε:

Την επιβεβαίωση «από τα πιο επίσημα χείλη, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, των επιτυχιών της Ελλάδας, της διπλής πανευρωπαϊκής πρωτιάς στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Σχεδίου Γιούνκερ», επισημαίνει μέσω Twitter o αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος εξήρε τις υψηλές επιδόσεις της χώρας μας στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, τονίζοντας ότι η «Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων (ΕΣΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (Σχεδίου Γιούνκερ)».

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας!» σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 2,47 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει 9,2 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της Ε.Ε. στην αξιοποίηση πόρων από το ΕΤΣΕ, ενώ ακολουθούν η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το επενδυτικό πρόγραμμα – το οποίο φέρει και το όνομά μου – και το οποίο βρίσκει τόσο μεγάλη υποστήριξη στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η χώρα μας «μπόρεσε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «αυτό αποδεικνύει, πως όταν η Ελλάδα αναλαμβάνει δεσμεύσεις, όντως δεσμεύεται, τηρεί τις υποσχέσεις της. Η Ελλάδα σήμερα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.