Quantcast
Σεντένο: Η Ελλάδα θα μπορεί μετά τον Αύγουστο να καθορίσει τη διαδικασία ανάπτυξής της - enikonomia.gr
share

Σεντένο: Η Ελλάδα θα μπορεί μετά τον Αύγουστο να καθορίσει τη διαδικασία ανάπτυξής της

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών της αποφάσεων, όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσής της τον Αύγουστο του 2018, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Λισαβόνα, ο κ. Σεντένο είπε ότι η “Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα σήμερα. Έχει τις προϋποθέσεις για να πάρει στα χέρια της την διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξής της, εντός του πλαισίου της Ευρωζώνης και μπορεί πάντα να βασίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αν τηρήσει τον δρόμο της διεθνούς υπευθυνότητας”.

Όσον αφορά το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) των τραπεζών είπε ότι, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν επί της αρχής για ένα δίχτυ ασφαλείας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης (SRF) για τις τράπεζες, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.

“Μόνο κάποιες λεπτομέρειες χρειάζεται να βελτιωθούν στις διαπραγματεύσεις, όπως η διαδικασία λήψης απόφασης για τη χρήση αυτού του διχτυού ασφαλείας και η ημερομηνία εφαρμογής του, που θα μπορούσε να είναι πριν το 2024. Ωστόσο, αναμένω ότι έως τα τέλη του μήνα θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία επί της αρχής”, πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.